RSS

You are here

Михајловићева: ЕУ отворила границе али пре пута проверите правила за сваку земљу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић изјавила је у јутарњем програму ТВ Хепи да су од јуче обновљени летови и на трећем међународном аеродрому “Морава” у Kраљеву за Беч и позвала грађане да пре путовања провере правила и мере које важе за државу у коју планирају пут.

 

“Европска унија је донела декларативну одлуку о отварању граница за наше држављане, али свака држава има своја правила и важно је да пре пута све проверите. У Немачку на пример још увек наши држављани не могу ући. Ова правила ће се мењати на сваких 7 до 15 дана и то је нормално у ситуацији у којој се цео свет налази”, рекла је Михајловићева.

 

Она је подсетила да транзитни саобраћај све време функционише за време епидемије корона вируса, али да су путовања у ово време права авантура.

 

“Одговорност је на свима нама. Уколико се одлучите за пут, проверите све са амбасадом те земље и министарством спољних послова. Данас на пример имате лет за Скијатос, али је неопходна хрпа папира коју треба попунити. Србија је такође лепа земља, можемо прво њу да обиђемо, уколико већ желимо да путујемо”, додала је она.

 

Потпредседница Владе осврнула се и на тренутни пораст броја заражених корона вирусом.

 

“Са короном морамо да научимо да живимо јер она је ту све време и биће присутна и на јесен и зиму. Важно је пре свега да сачувамо здравље. Мој манир није да нападам грађане нити мислим да тако треба, али од почетка сам става да свако од нас мора да води рачуна о себи и људима око себе, да будемо довољно самосвесни и да се придржавамо правила”, закључила је Михајловићева.