RSS

You are here

Михајловићева: Финансирање најважније питање у изградњи београдског метроа

 Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да ће француска фирма „Ежис“ представити сутра радној групи Владе Србије план за прве две линије београдског метроа, које су у својој студији предложили Граду Београду.

 

Одговарајући на питања новинара после пуштања у саобраћај нових локомотива у железничкој станици Ресник, Михајловићева је рекла да је изградња метроа велики и скуп пројекат, те да је у вези с тим пројектом најважније питање начин финансирања.

 

“Чуди ме да више причамо о станицама, као да је метро већ готов и као да је само питање када ћемо и где да уђемо у тај воз. Оно што је најважнија тема сада јесу услови финансирања и начин да се оно обезбеди јер је по студији француске компаније вредност изградње прве и друге линије око 4,4 милијарде евра”, рекла је Михајловићева.

 

“Изградња метроа је пројекат који по значају превазилази сам Град Београд и зато смо и формирали радну групу у којој су и представници Владе. Верујем да ћемо у  наредном периоду и месецима имати одређене предлоге у вези са финансирањем које је питање број један, а затим следи и разрада око самих линија”, рекла је  Михајловићева.