RSS

You are here

Михајловићева: Хвала Удружењу “Путар” на помоћи и солидарности са свим грађанима Србије

 

Потпредседница Владе Репбулике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, упутила је писмо Удружењу послодаваца путне привреде Републике Србије “Путар”, у којем им је захвалила на новчаној донацији у износу од 1,7 милиона динара, коју су чланови Удружења самоиницијативно прикупили и уплатили на наменски рачун Владе Србије за борбу против епидемије заразне болести COVID-19.

 

“Као ресорнa министарка, која је непосредно задужена за путну привреду, поносна сам на то што је Удружење “Путар” међу првима показало солидарност са свим грађанима Србије дајући подршку функцинисању кључних институција система у условима епидемије. Као што у зимској сезони путарска предузећа и њихови радници обезбеђују да наши путеви буду проходни, тако и данас наши војници, полицајци, здравствени радници, али и грађевински радници и возачи, чине све да живот у Србији не стане, упркос свим проблемима које са собом носи епидемија корона вируса, и сваки гест солидарности са њима је и знак солидарности са читавим друштвом и нашом државом у овом тешком времену”, наводи се у писму потпредседнице Владе.

 

Она такође истиче да “у време епидемије, предузећа не показују само колико су ефикаснa и успешнa у својој делатности, него и колико су одговорна према заједници чији су део”.

 

“Драго ми је да су се у том погледу путари наметнули као један од лидера. Влада Србије и министарство на чијем сам челу, са своје стране, учиниће све да путарске фирме и грађевинарство у целини са што мање последица преброде ову кризу, уверени да ће, кад прође епидемија, грађевинарство поново бити мотор развоја Србије, у чему ће важну улогу и допринос имати домаће грађевинске и путарске фирме”, навела је Михајловићева.