RSS

You are here

Михајловићева и Ло Кашо: Завршетак Коридора 10 важан и за ЕУ

 Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас с амбасадором Италије у Србији Карлом Ло Кашом, са којим је разговарала о унапређењу сарадње две земље у области транспорта.

 

Ло Кашо честитао је потпредседници Владе завршетак и пуштање у саобраћај јужног крака Коридора 10 кроз Грделичку клисуру, и истакао да Србија има подршку када су регионално повезивање и изградња инфраструктуре у питању.

 

„Италија ће наставити да пружа снажну подршку на путу Србије ка Европској унији. Завршетак Коридора 10 од велике је важности у том процесу, послали сте још једном поруку грађанима које вредности и циљеве заступате“, рекао је амбасадор Италије у Србији.

 

Потпредседница Михајловић сложила се да је Коридор 10 веома важан за земљу и изразила уверење да ће сарадња са Италијом бити још боља, посебно у области железничког саобраћаја.

 

Михајловићева и Ло Кашо сагласили су се да би било од великог значаја за обе земље потписивање билатералног споразума између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструкуре Србије и италијанског министарства инфраструктуре и саобраћаја, у циљу развоја и унапређења сарадње у области железничке инфраструктуре.