RSS

You are here

Михајловићева и "Шандонг": Заједно ћемо градити ауто-пут Београд-Зрењанин и Зрењанин - Нови Сад

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са замеником председника УО корпорације „Шандонг хајспид“ Менг Јеном и са њим разговарала о наставку успешне сарадње на новим пројектима, пре свега реализацији изградње ауто-пута Београд-Зрењанин и Зрењанин - Нови Сад.

 

“Компанија „Шандонг“ је увек добродошла у Владу Србије. Имајући у виду одличну сарадњу коју смо остварили на изградњи ауто-пута „Милош Велики“, желимо да наставимо заједнички рад и на новим пројектима изградње саобраћајница од Београда до Зрењанина и од Зрењанина до Новог Сада. У питању су важни и велики пројекти и желимо вас у заједничком тиму у њиховој реализацији”, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе додала је да Влада Србије и министарство које води имају одличну сарадњу са кинеским компанијама, захваљујући добрим односима председника две државе -  Александра Вучића и Си Ђинпинга.

 

Менг Јен истакао је да је компанија „Шандонг“ веома заинтересована да узме учешће у реализацији поменутих пројеката, те да су искуство изградње ауто-пута „Милош Велики“ и досадашња сарадња драгоцени за будући заједнички рад.

 

“Поред ових пројеката, заинтересовани смо и за сарадњу у области тзв. паметног саобраћаја. У складу са економским развојем Србије, сигурни смо да су потребе за усавршавањем саобраћаја, управљањем и уређењем саобраћаја у циљу што квалитетнијег путовања присутне”, рекао је Менг.

 

На састанку је договорено формирање заједничке радне групе у циљу што ефикасније реализације пројеката изградње саобраћајница Београд-Зрењанин и Зрењанин - Нови Сад.