RSS

You are here

Михајловићева и Вучевић на градилишту станова за службе безбедности: Тражила сам да и лекари могу да купе повољне станове

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем радове на изградњи станова за припаднике служби безбедности у овом граду.

 

Михајловићева је изјавила да је овај пројекат од великог значаја за државу и да је министарство на чијем је челу упутило молбу Kомисији Владе Србије да се пројекат прошири и на здравствене и просветне раднике.

 

“Желимо да омогућимо и здравственим и просветним радницима да могу да купе ове станове. То је још један начин да се одужимо пре свега здравственим радницима због свега што су учинили и чине за време епидемије корона вируса. Овај пројекат је веома важан за наш привредни развој, грађевинарство није стало у време кризе и допринеће бржем привредном развоју и расту БДП-а”, рекла је она.

 

Михајловићева је заједно са градоначелником Вучевићем претходно данас обишла и завршне радове на изградњи надвожњака преко ауто-пута Београд - Нови Сад, и истакла да ће тај надвожњак, вредан 500 милиона динара, повезати грађане Kаћа са индустријском зоном и насељем Шангај.

 

“Уложили смо две милијарде динара у путну инфраструктуру у Новом Саду. Имамо одличну сарадњу са градом и наставићемо да радимо заједно на добробит грађана”, рекла је она.

 

Милош Вучевић рекао је да Нови Сад добија једно од најлепших насеља у којем ће пропадници служби безбедности имати одличне услове за живот.

 

“У Новом Саду се никад више није улагало. Срећан сам и што је Влада Србије јуче прогласила изградњу новог моста у Новом Саду и обилазнице пројектом од националног значаја. То је од изузетне важности за наш град”, рекао је он.

 

Небојша Шурлан, директор Грађевинске дирекције Србије, изјавио је да се у првој фази завршава 547 станова у Новом Саду и да су у овој години расписана још четири тендера.

“Прошле године започели смо изградњу 1.530 станова, ове године расписано је 16 тендера за 4.300 станова и остаје нам још Ниш са 2.200 станова, чија изградња ће започети следеће године”, рекао је он.