RSS

You are here

Михајловићева: Издaтe грaђeвинскe дoзвoлe зa првих 376 јефтиних стaнoвa у Врању и Нишу, радови почињу до краја октобра

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је Министарство данас издало грађевинске дозволе за изградњу првих 376 станова за припаднике снага безбедности у Врању и Нишу, у чију изградњу ће бити уложене 1,4 милијарде динара.

 

“За десетак дана очекујемо расписивање јавног позива и ако све буде ишло по плану, до краја октобра почеће изградња првих станова за снаге безбедности. Можда је процес припреме трајао и неколико месеци дуже него што је планирано, али је реч о првим грађевинским дозволама и првим тендерима који су шема како ће изгледати реализација пројекта и у другим градовима”, рекла је Михајловићева, и додала да нови инвестициони циклус у инфраструктури и грађевинарству нису само путеви и пруге, него и изградња станова за снаге безбедности.

 

У Врању ће у првој фази радова бити изграђене четири зграде са 186 станова, а у Нишу две зграде са 190 станова, укупне бруто површине у оба града око 27.000 метара квадратних. Према предрачунској вредности, у изградњу станова у Врању биће уложено 666,12 милиона динара, а у Нишу 740,47 милиона динара.

 

Програм станоградње за припаднике полиције, војске и безбедносних служби реализује се на основу Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности.