RSS

You are here

Михајловићева: Kорона вирус изазвао здравствену али и економску кризу, лична одговорност важна

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је гостујући на ТВ Ас у Шапцу да ће криза изазвана корона вирусом трајати и да морамо да научимо да живимо са тим.

 

“Поред здравствене, ово је и тешка економска криза. Никада се у свету није десило да том брзином пада бруто друштвени производ и привредни развој. То не може а да се не одрази и на нас, али по проценама ММФ-а и Светске банке Србија ће имати пад нижи од многих земаља у региону, јер смо мала држава и поприлично еластична у економији. Држава ће као и до сада учинити све да сачува привреду, а сви који могу сада да раде, треба да раде”, изјавила је она.

 

Михајловићева је подсетила да у Србији ниједно градилиште за све ово време није затворено и да их има 59 хиљада активних.

 

“На данашњи дан 5.700 радника је ангажовано на нашим градилиштима. Градимо око 630км путева, 300 км пруга, 2.500 станова за припаднике служби безбедности. То је изузетно важно, јер су у овој кризној ситуацији управо грађевинарство и пољопривреда две делатности које ће помоћи да економија опстане”, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе подсетила је и да је лична одговорност веома важна у очувању здравља.

 

“Свако ко је озбиљан мора да размишља на тај начин. И ја размишљам и о својој породици и о својој мајци која има 77 година, као и о људима са којима радим у кабинету. Схватила сам за све ово време да је лична одговорност веома важна. Ми као народ имамо ту врсту јединства када су криза и проблеми и тако треба и да остане. Постоји страх, наравно, али ако се чувамо и пазимо на друге сигурна сам да ћемо све проћи у наредних неколико месеци. Чувајући себе ми чувамо и друге”, поручила је Михајловићева.