RSS

You are here

Михајловићева: “Мали Шенген” важан за економску и политичку стабилност региона

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је иницијатива за успостављање “малог Шенгена” у региону важна јер може да допринесе већој економској и политичкој стабилности.

 

“Удруживање свих у региону може само да донесе добро, јер мале земље на овај начин могу брже да напредују. Зашто не бисмо заједно радили на смањивању чекања на границама или заједничком тагу на путевима, кад већ сви имамо тагове на својим територијама”, рекла је Михајловићева, одговарајући на питања новинара после Четврте седнице Радне групе за праћење реализације инфраструктурних пројеката на територији Војводине.

 

“Удруживање је важно за стабилност региона, не само економску, него и политичку. Будући да постоји иницијатива председника Србије и да се очекује долазак премијера Северне Македоније и Албаније у Београд, верујем да ако се направи договор око тога, можемо брзо, за годину или две, да видимо и конкретне резултате”, рекла је Михајловићева.