RSS

You are here

Михајловићева: „Мали Шенген“ за будућност и останак људи у региону

“Мали Шенген“ је иницијатива која за циљ има економско повезивање у региону. Прошлост не можемо да вратимо, али треба да мислимо на будућност, а то је бољи живот наших грађана”, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић. 

 

Упитана да прокоментарише различите ставове о “Малом Шенгену”, Михајловићева је рекла да је упркос разноразним размишљањима и критикама, ова иницијатива побудила много интересовања, јер ниједна земља у региону нема већи интерес од тога да обезбеди да грађани остану у својим државама и да живе боље и квалитетније. 

 

“Важно је да обезбедимо бржи проток робе и људи и да граничне прелазе учинимо бржим и ефикаснијим. Није довољно да улажемо у ауто-путеве, железничке и водне коридоре ако нам прелази нису боље организовани. Министарство које водим радиће са колегама из других земаља на успостављању регионалног тага за брзи пролаз возила на ауто-путевима у региону, а даћемо допринос да прелазак на граничним прелазима буде бржи”, рекла је Михајловићева.