RSS

You are here

Михајловићева на почетку радова на изградњи брзе саобраћајнице која ће спојити Ваљево са „Милошем Великим“

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је данас заједно са председником Републике Србије Александром Вучићем обележавању почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Лајковац-Иверак. 

 

Обележавању почетка радова присуствовали су и Чен Бо, амбасадорка НР Кине у Србији, и Џанг Ђанчао, генерални директор кинеске компаније “Шандонг”. 

 

Михајловићева је овим поводом изјавила да је Србија данас другачија земља него што је била пре неколико година, пре свега због великих инфраструктурних пројеката који су завршени. 

 

“Изградњом брзе саобраћајнице која ће спојити Ваљево са ауто-путем „Милош Велики“ испунили смо још једно обећање које смо дали свим Ваљевцима. Настављамо да градимо Србију у којој ништа више није далеко”, рекла је она. 

 

Председник Вучић рекао је да ће завршетком пројекта Ваљево добити изванредну брзу саобраћајницу, као и да ће овим пројектом бити уређено корито реке Колубаре. 

 

“Од Ваљева до Београда стизаће се за мање од сат времена, нови инвеститори ће доћи у Ваљево, биће нових радних места. Сваки  нови резултат захтева нове напоре. А данашњи резултати могу да се измере и упореде и са онима од раније и оним будућим. Наш циљ је да људе вратимо у Ваљево и Колубарски округ, који је добио много новим путевима. За две и по године до Ваљева ћемо де факто ићи ауто-путем. Живело Ваљево, живела Србија!”, рекао је Вучић. 

 

Саставни део овог пројекта је и потпуно уређење реке Колубаре и водотокова, што ће спречити даља плављења овог дела Србије.

 

Укупна дужина деонице је 18,3 км, на траси ће се налазити 25 објеката, 2,5 км мостова и једна петља. Финансијер пројекта је Влада Републике Србије, инвеститор „Путеви Србије“, а радове ће изводити кинеска компанија „Шандонг“.