RSS

You are here

Михајловићева на самиту у Софији потписује комерцијални уговор за пругу Нови Сад-Суботица

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписаће на Седмом самиту шефова Влада НР Кине и 16 земаља централне и источне Европе у Софији, у суботу, 7. јула 2018. године, комерцијални уговор за градњу треће деонице брзе пруге Београд-Будимпешта на територији Србије, од Новог Сада до Суботице.

 

Комерцијални уговор о модернизацији и реконструкцији мађарско-српске железничке везе на територији Републике Србије за деоницу Нови Сад–Суботица–државна граница (Келебија), вредан 943 милиона евра, Михајловићева ће потписати са конзорцијумом кинеских компанија “Чајна рејлвеј интернешенел” (China Railway International) и “Чајна комјуникејшн констракшн компани” (China Communications Construction Company - CCCC), и “Инфраструктуром железнице Србије”.

 

Михајловићева ће у оквиру самита потписати и два меморандума, у вези с реконструкцијом пруге Београд-Ниш-Прешево, и из области пољопривреде.

 

Са кинеском компанијом “Чајна роуд енд бриџ корпорејшн” (China Road and Bridge Corporation – CRBC), потпредседница Владе потписаће Меморандум о сарадњи на пројектима реконструкције деоница на Коридору 10 на прузи Београд-Ниш-Прешево-Република Македонија.

 

Такође, у име Владе Србије, Михајловићева ће потписати и Meмoрaндум o рaзумeвaњу измeђу Mинистaрствa пoљoприврeдe, шумaрствa и вoдoприврeдe Србије и Mинистaрствa пoљoприврeдe и рурaлних пoслoвa НР Кинe o зajeдничкoj пoдршци изгрaдњи индустриjскoг пaркa зa вoћe и пoврће.