RSS

You are here

Михајловићева на Скупштини Уније послодаваца: Министарство и Влада отворени за предлоге привредника

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је Унија послодаваца Србије важан партнер Владе Србије, заједно са синдикатима, и позвала њене чланице да дају своје предлоге и иницијативе за побољшање услова пословања.

 

“Тема коју сте одабрали за вашу скупштину, тема задржавања људи, говори да много више од неких других институција мислите о томе где ћемо бити за 10, 20 или више година. То је питање којим сви треба са се бавимо и на које још немамо прави одговор и прави план. Ово питање видим и у области коју водим, где крећемо у нови циклус инвестиција и где смо такође у критичном периоду за останак људи у Србији”, рекла је Михајловићева, обраћајући се на Скупштини Уније послодаваца Србије, која ове године обележава 25 година постојања.

 

Она је рекла да задатак Владе није да се бави бизнисом, него да створи најбоље могуће услове за пословање. “Свако у Влади има свој део посла, мој део је да градимо путеве и пруге, да обезбедим да Србија буде регионално повезана и са добрим условима пословања, што је важно за читаву привреду и за домаће и стране инвеститоре. Верујем да и у реалном животу и свакодневном пословању примећујете да се ствари у овим областима поправљају”, рекла је Михајловићева.

 

Она је позвала Унију послодавца и њене чланове да искористе све што држава ради и чињеницу да је Министарство грађевинарства отворено за све иницијативе које долазе од привреде. “Тренутно се глас неких других организација више чује, али сам сигурна да постоји значајан простор да више радимо заједно, као партнери. Ако ви имате успеха у ономе што радите, то је добро и за државу, јер домаће инвестиције треба да буду покретач привреде”, навела је она.

 

Потпредседници Владе уручена је и Захвалница Уније послодаваца Србије за побољшање пословног амбијента у Републици Србији.