RSS

You are here

Михајловићева: Насиље над женама није приватна ствар, пријавите насилнике

„Држава је направила законодавни оквир када је борба против насиља у породици у питању. Оно што нам свима треба је да се више образујемо како да до насиља не дође, било да говоримо о партнерском или породичном насиљу“, изјавила је потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи, рекла да је потпуно неважно ко је ко и којом се професијом бави, када је родно засновано насиље у питању.

 

„Жене су те које већином трпе насиље, и код нас и у свету. Без обзира на то о коме се ради, да ли је то јавна личност или не – нико нема право никога да бије. И у борби против насиља потребна је и помоћ медија, да подстакну да се насиље пријављује, а да о њему мање таблоидно извештавају. Важно је и да се сви више образујемо како да до насиља не дође“, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе истакла је да је добро да жене више није срамота да кажу да трпе насиље, али и позвала све остале да пријаве насилнике.

 

„На првом месту су нам животи. Да спречимо брутална убиства жена. Треба да размишљамо и о деци која сведоче насилничком понашању. Држава је поставила оквире, али важно је да сви заједно урадимо више како бисмо спречили насиље. Насиље у породици није ничија приватна ствар, то се може догодити свакоме. Пријавите насилника, то је најбољи лек“, изјавила је Михајловићева.