RSS

You are here

Михајловићева: Насиље радикала у Скупштини смишљено и организовано!

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да нема никакву дилему да је јучерашње насиље посланика Српске радикалне странке над њом у Скупштини било организовано и смишљено.

 

"Оно што смо јуче видели у парламенту било је планирано радикалско насиље уперено против мене. Због њихових лажи, увреда и псовки, Скупштина је више личила на улицу, што је жалосно, јер је у питању најважнија институција земље. Увек сам се борила против насиља и увек ћу се борити, и не пристајем на то да је Србија оно што су радикали", изјавила је Михајловићева гостујући у јутарњем програму ТВ Прва.

 

Она је објаснила да су од укупно 236 амандмана на законе радикали поднели 210 бесмислених амандмана, у којима је само писало "брише се".

 

“Ни слово о законима, само „брише се“! Али то им је дало могућност да се 210 пута јаве и да пет сати понављају најбљутавије лажи о мени и мојој породици. Да сам шпијун, криминалац, да сам са амбасадором САД украла новац, какве чарапе носим, које ципеле имам, да нападају моју породицу. Након пет сати радикалских лажи имала сам својих пет минута истине, када сам побила све што су рекли. Не због њих, већ због грађана Србије који су то гледали. И увек ћу у таквим ситуацијама подићи транспарент "Радикалске лажи”“, рекла је она.

 

Потпредседница Владе истиче и да је њу било срамота због свих увреда и псовки које су јој упућивале посланице радикала. 

 

"Све те радикалске лажи, увреде и псовке које су говориле посланице ове странке ја не могу ни да поновим и било ме је срамота уместо њих што тако нешто уопште слушам. Али, то је слика радикала, без аргумената, конструктивне расправе, само примитивизам и насиље”, рекла је она.

 

Михајловићева је изјавила и да радикали нападима на Владу и њене резултате покушавају да добију неки проценат на изборима који следе.

“Желим и да захвалим посланицима СНС који су јуче улазили у полемику са радикалима и бранили мене и министарство од свих радикалских лажи”, додала је Михајловићева.

 

Она је додала да се лично налази на мети радикала зато што не ћути на све увреде које годинама добија од њиховог председника Војислава Шешеља.

 

"Трпим њихове нападе јер Шешеља називам "џубокс војвода", јер стално подсећам јавност да је њихова политика довела до ратова, несрећа, патње људи. Парламент јесте место на ком треба да се воде расправе и дијалози, али неке границе не смеју да се пређу. Насиље у парламенту је недопустиво. Против тога се борим цео живот.  Шта је следеће - да неки посланик приђе министру и да га удари!", рекла је Михајловићева.