RSS

You are here

Михајловићева: Настављамо улагања у инфраструктуру Војводине

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас, заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем и шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем, приступне саобраћајнице Жежељевом мосту, које су овом приликом отворене за саобраћај. 

 

Михајловићева је истакла да је завршено укупно три километра саобраћајница, два километра бициклистичких стаза и три километра канализације, те да ће Влада Србије и Министарство, заједно са градом Новим Садом и Покрајинском владом, наставити заједнички да улаже у инфраструктурне пројекте. 

 

“За нас је 2019. година веома важна у инфраструктурном смислу. Много посла смо завршили, започињемо нове пројекте. У Војводини пре свега настављамо реконструкцију и изградњу брзе пруге Београд-Будимпешта, од Новог Сада до Суботице, на јесен 2021. путоваћемо од Београда до Новог Сада за пола сата и у завршној фази смо преговора за изградњу Фрушкогорског коридора”, истакла је она. 

 

Михајловићева је додала да је данашње пуштање у саобраћај приступних саобраћајница емотивно из разлога што је као ресорна министарка као први задатак имала да решава проблеме око изградње Жежељевог моста. 

 

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, истакао је да ово није само инфраструктурни подухват, већ да Жежељев мост има снажну симболику за Новосађане. 

“Завршили смо велики пројекат, али нећемо стати на три моста. Правићемо нове мостове, да повезујемо обале и људе. Хвала потпредседници Владе на подршци у реализацији овог и осталих пројеката у Новом Саду и Војводини”, рекао је он. 

 

Сем Фабрици је подсетио да је у априлу 2018. пуштен железнички саобраћај, а у септембру исте године мост је отворен и за остали саобраћај. 

“Европска унија је напорно радила на реализацији овог пројекта, за који смо издвојили 36 милиона евра, и уз подршку републичких и локалних власти успешно смо га завршили. Наставићемо да подржавамо пројекте широм Србије и желимо да сви грађани виде ново лице и слику земље”, рекао је Фабрици.