RSS

You are here

Михајловићева: Настављамо успешну сарадњу са УНИЦЕФ-ом, хвала вам на подршци

Потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић примила је данас у опроштајну посету директора канцеларије УНИЦЕФ у Србији Мишела Сен-Лоа.

 

„Хвала Вам на подршци и помоћи свих претходних година. Пројекти које смо заједно реализовали, пре свега у области раних дечјих бракова и родне равноправности, од великог су значаја за нашу земљу. Желим Вам успех у новим пословним подухватима“, рекла је Михајловићева.

 

Мишел Сен-Ло захвалио је потпредседници Михајловић на посвећеном и преданом раду када је побољшање положаја жена и деце у питању, рекавши да су жене огроман потенцијал који може допринети економском развоју сваке земље.

 

„Насиље над женама, рани дечји бракови и ране трудноће теме су које ме као људско биће, оца и професионалца погађају. Драго ми је да ћете пружити подршку у Националној коалицији за превенцију и сузбијање раних бракова, коју је недавно иницирао УНИЦЕФ, видим Вас као лидерку која тај процес може да води“, рекао је Сен-Ло.

 

На састанку је било речи и о Истраживању о вишеструким показатељима положаја жена и деце (MICS) које Србија реализује по шести пут. Саговорници су се сложили да ће Србија кроз MICS добити вредне податке о положају жена и деце у Србији, посебно из ромске популације, који ће јој помоћи у креирању јавних политика и мера да се њихов положај побољша.