RSS

You are here

Михајловићева: Нема ни рупа ни сукоба у Влади ако сви поштујемо закон  

„Прича око таксиста и „Кар гоа“ и изјаве свих осталих актера претворене су у шпанску серију. А решење је врло једноставно и стаје у сам почетак једне епизоде – закон мора да се поштује“, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је, на питање новинара на „Belgrade Food Show“ да прокоментарише став премијерке Ане Брнабић и ситуацију са таксистима и „Кар гоом“, истакла да је лоше што се заклањањем иза приче о поштовању закона прави прича да постоји неки сукоб у Влади.

 

„Ја нисам у сукобу са премијерком Аном Брнабић, уколико је она у сукобу са мном онда то може да значи да је она за непоштовање закона а ја дубоко верујем и сигурна сам да то није тачно. Закон је потписала председница Владе, изгласали су га посланици и на крају потписао председник Републике“, рекла је она.

 

Михајловићева је рекла да нема никаве рупе у Закону о превозу путника у друмском саобраћају, већ да постоји једна компанија која не поштује закон, обавља такси превоз нелегално тј. на дивље и да између дивљих таскиста и њих нема разлике.

 

„Прича о рупама у закону значи да би свако од нас то могао да уради – лекари би могли да направе удружење и да пружају услугу превенције болести, а да ли ће вас лечити надрилекар или лекар без лиценце, то нико не зна. Или угоститељи такође могу да направе удружење и да пружају услугу доручка, ручка и вечере, а ко ће вам кувати не знамо. То није решење, решење је поштовање закона. Морате да се региструјете, да знамо ко сте, да издајете фискалне рачуне и још много тога“, рекла је потпредседница Владе.

 

Михајловићева је додала да не штити таксисте и да је недопустиво шта се дешава на улицама града, али и да не напада „Кар го“, већ тражи да сви поштују закон.

 

„Ја немам луксуз да не поштујем закон, финансијери „Кар гоа“ имају, изгледа, тај луксуз и мораће да сносе последице. Овај закон нисмо правили сами, већ са свима онима који ће га реализовати. Ако хоћемо да мењамо закон, хајде, али док је на снази мора да се поштује“, закључила је она.