RSS

You are here

Михајловићева: Нема више одлазака на шалтер РГЗ по лист непокрености

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о условима издавања извода из листа непокретности и листа вода из Геодетско-катастарског информационог система, од стране јавних бележника и геодетских организација.

 

“Усвајањем ове уредбе решен је велики проблем због којег су грађани морали да лично одлазе на шалтер Републичког геодетског завода (РГЗ) како би добили лист непокрености. Сада је то решено и комплетан посао преноса непокретности ће се завршавати код нотара. Наш циљ је да све услуге катастра буду максимално ефикасне за грађане, да немамо гужве на шалтерима, а то је значајно и за укупан пословни амбијент и рејтинг Србије на Дуинг бизнис листи”, рекла је потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Текст ове уредбе усаглашен је ове седмице на састанку потпредседнице Владе са директором Републичког геодетског завода (РГЗ), Борком Драшковићем, и руководством Јавнобележничке коморе, чиме је решен проблем за грађане који су у претходном периоду морали лично да одлазе у РГЗ да прибаве лист непокретности, уместо да тај посао заврше код јавног бележника.