RSS

You are here

Михајловићева: Нови пројекти са кинеском компанијом ЦРБЦ у Србији

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са Џанг Сјаојуеном, замеником директора кинеске компаније ЦРБЦ за Европу, и са њим разговарала о актуелним и будућим инфраструктурним пројектима које ова компанија реализује у Србији.

 

„Са компанијом ЦРБЦ имамо одличну сарадњу и успешно завршене пројекте. Радује нас што ћемо ту сарадњу наставити и на новим пројектима важним за Србију, као што су Фрушкогорски коридор и брзе саобраћајнице Ваљево-Иверак и Нови Београд - Сурчин“, истакла је Михајловићева.

 

Она је са Џангом разговарала и о динамици изградње деонице „Милоша Великог“ од Прељине до Пожеге, те о припреми пројектно-техничке документације за деоницу од Пожеге до Бољара.

„Kао и до сада, имате пуну подршку и помоћ министарства које водим. Драго нам је и да сте заинтересовани за реконструкцију приге Београд-Ниш-Прешево, у складу са нашим плановима да том пругом возови саобраћају 200 километара на сат“, рекла је она.

 

Џанг Сјаојуен је захвалио на досадашњој подршци Министарства, истакавши задовољство због успешно реализованих пројеката и уверење да ће та сарадња бити још боља на новим пројектима.