RSS

You are here

Михајловићева: Обавестићемо Савет за борбу против корупције о надлежностима за уклањање викендица на савском насипу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да је од Савета за борбу против корупције стигао допис у вези са викендицама на савском насипу и да ће Министарство на њега детаљно одговорити.

 

“Драго ми је да се Савет за борбу против корупције пре неколико дана укључио у проблем решевања нелегалних објеката на савском насипу, који постоји више од 20 година. Припремамо детаљан одговор Савету о свему што је ово Министарство урадило да се овај проблем реши, почев од тога да смо пре три и по године донели нови Закон о озакоњењу, који јасно налаже да оно што се гради у коритима река не може бити озакоњено“, рекла је Михајловићева, одговарајући на питања новинара након пуштања у саобраћај нових локомотива предузећа “Србија карго” на железничкој станици у Реснику.

 

„Обавестићемо Савет за борбу против корупције и о надлежностима у овим поступку, где ће се видети које су тачно надлежности Министарства, а које Града Београда. Када пошаљемо одговор Савету, обавестићемо јавност на исти начин на који је и Савет обавестио кад су нама послали допис“, рекла је Михајловићева.