RSS

You are here

Михајловићева обишла радове на ауто-путу код Руме: Сва градилишта раде, уз здравље, опстанак економије приоритет

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком радове на рехабилитацији ауто-пута на деоници Рума-Пећинци и том приликом рекла да је у претходне две године уложено преко пет милијарди динара у одржавање путева у овом делу Србије. 

 

Михајловићева је истакла да готово свакодневно обилази градилишта по Србији како би грађани видели да грађевинари раде, било да је реч о пројектима у путарској, железничкој, комуналној или водној инфраструктури, али и да би пружила подршку грађевинарима и свима који раде. 

 

“Сваки радно  ангажован човек важан је за нашу економију. Епидемија погађа цео свет и трајаће и даље и зато је важно да учинимо све како бисмо сачували здравље и могли да радимо. Ништа не сме да стане. На данашњи дан 5.500 радника ради на градилиштима, нема заражених, уз добру организацију и бригу успевамо да одржимо пројекте у договореној динамици”, рекла је она. 

 

Михајловићева је додала да вредност радова за деоницу ауто-пута од Сремске Раче до Пећинаца износи 1,5 милијарди динара и да су велика улагања у путну привреду, јер добра инфраструктура је предуслов да људи остану да живе у Србији. 

 

Зоран Дробњак изјавио је да се тренутно ради на деоници од Руме до Пећинаца у дужини од 13,1 км, те да ће по динамици радови бити готови за три месеца. 

 

“Потом ће се радити друга деоница у дужини од 13,75 км од Руме до Сремске Митровице. На овој деоници тренутно се изводе радови на провери дренаже, огради и скидању асфалта. Потом ће уследити поправљање подлоге и асфалтирање”, рекао је Дробњак. 

 

У име извођача радова, компаније “Интеграл”, медијима се обратио директор огранка Митар Вуковић и рекао да ова фирма од 2013. послује у Србији. 

 

“Имамо искуство у раду у Србији. Ова деоница је логичан  наставак радова на делу ауто-пута од Батроваца до Кузмина и очекујем да и овде радови буду готови у року, ако не и пре рока”, рекао је Вуковић.