RSS

You are here

Михајловићева отвара Министарску конференцију поводом 70 година Београдске конвенције и свечаног заседања Дунавске комисије

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, отвориће Министарску конференцију која се одржава поводом обележавања 70 година од доношења Београдске конвенције и 90. заседања Дунавске комисије, у петак, 29. јуна 2018. године, у 10 часова, у Палати Србија, Булевар Михајла Пупина 2.

 

Уводнo обраћање свечане конференције отворено је за представнике медија. Пре почетка конференције предвиђено је и заједничко фотографисање са шефовима делегација.

 

Представници медија потребно је да буду у Палати Србија најкасније у 9.40 сати.

 

Конференција за новинаре, на којој ће се медијима обратити потпредседница Михајловић и председник Дунавске комисије Гордан Грлић Радман, биће одржана у 13 часова.

 

Молимо редакције заинтересоване за праћење догађаја да акредитације за чланове екипа пошаљу до четвртка, 28. јуна 2018. године, у 17 часова, на имејл press@mgsi.gov.rs.

 

Конференција у Београду окупиће више од 120 учесника из 15 земаља, укључујући земље чланице Дунавске комисије и земље посматраче у овој организацији, као и представнике Европске комисије и бројних међународних организација које сарађују са Дунавском комисијом.

Министарском конференцијом у Београду обележава се 70 година од одржавања Дунавске конференције 1948. године у Београду и усвајања Београдске конвенцијe, којом је поново успостављена слобода пловидбе реком Дунав после Другог светског рата.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре овим поводом у холу Палате Србија приредило је и изложбу „70 година Београдске конвенције“, на којој ће, између осталог, први пут бити изложен и оригинал овог документа, који се чува у Београду.