RSS

You are here

Михајловићева: Подршка даљем развоју Аеродрома Бањалука

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са в. д. директором Аеродрома Бањалука, Душком Ковачевићем, о плановима за развој овог аеродрома и подршци Владе Србије.

 

Михајловићева је нагласила да је за даљи развој Аеродрома Бањалука неопходно наставити са инвестицијама у овај аеродром.

 

“Поред „Ер Србије“ која већ лети из Београда за Бањалуку, верујем да ће у наредном периоду бити и других компанија које ће летети са овог аеродрома, а ми смо спремни да помогнемо како би овај аеродром постао јак као и неки други аеродроми у окружењу”, рекла је Михајловићева, и подсетила да бањалучким аеродромом управља предузеће Аеродроми Републике Српске, не град Бањалука.

 

Душко Ковачевић, в. д. директора Аеродрома Бањалука, захвалио је потпредседници Владе на прилици да представи резултате и планове за даљи развој Аеродрома Бањалука.

 

“Имамо добру сарадњу и с Аеродромом „Никола Тесла“ и с Аеродромом „Константин Велики“, као и са компанијом „Ер Србија“. Веома нам је стало да „Ер Србија“ настави да лети на линији Београд-Бањалука и ако је могуће да имамо и више линија, а посебно нам је важно што можемо да рачунамо на даљу помоћ Владе Републике Србије”, рекао је Ковачевић.

 

Састанку у Влади Србије присуствовао је и в. д. генералног директора Аеродрома „Никола Тесла“, Саша Влаисављевић.