RSS

You are here

Михајловићева: Покреће ме љубав према послу, а не лични ћар

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас на ТВ Хепи да, без обзира на честе нападе и написе у новинама, она ради оно што је у интересу државе и у договору са председником Александром Вучићем, на чији предлог је и ушла у Владу Србије.

 

„Разни су интереси и лобији, сами себе они нацртају. Логично, јер је реч о министарству са много новца које води велике инфраструктурне пројекте и сви би то волели. Подсетићу, 2014. није било тако, враћали смо камате и плаћали пенале због неискоришћених кредита. С друге стране, није спорно да сам амбициозна, што ми спочитавају, мислим да сви треба да буду амбициозни у послу, јер то говори да вам је стало и да имате страст да нешто урадите. Суштина је само шта вас покреће – љубав према послу или лични ћар и интерес. Мене је увек покретала љубав, а не жеља за фотељом“, рекла је она.

 

Михајловићева је додала да је нормално да свака следећа влада и министри буду бољи од претходника, те да се на седницама не либи да каже шта мисли, што и други раде.

„Увек је занимљивих написа у новинама, јер то их продаје. Али, ја сам у владу дошла на предлог Александра Вучића и у договору са њим ћу ту бити или не. Оно чиме се Вучић води када размишља о новој влади су резултати, то грађане интересује, а не ко је на челу министарства, Зорана, Пера или Мика. Не треба човек тиме ни да се оптерећује, зна се зашто смо ту и све док радимо свом снагом и духом ништа нас не може пореметити“, рекла је Михајловићева.