RSS

You are here

Михајловићева: Политичка стабилност доноси 13 милијарди које Србија улаже у регионално повезивање

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је у јутарњем програму ТВ Хепи да је за Србију од изузетне важности да се повезује са регионом, те да када се саберу све инвестиције, улагања у те инфраструктурне пројекте износе 13 милијарди евра.

 

„Ништа више не шкрипи у инфраструктури, имамо и новац и пројекте, а пре свега политичку, економску и финансијску стабилност, без које нема развоја нити директних страних инвестиција. А, с друге стране, слушамо Ђиласа и тзв. опозицију да нам ништа од тога не треба. Да подсетим, 2012. када смо формирали владу земља је била инфарструктурно затворена, није било ни инвестиција, свуда смо имали препреке, није било путева, инвеститори нису могли да добију дозволе. Данас је све то другачије и Србија се налази у врху директиних страних инвестиција“, рекла је она.

 

Михајловићева је додала да ништа боље нисмо могли да урадимо за земљу него да је повезујемо са регионом, те да су поред саобраћајне важне и комунална и енергетска инфраструктура, јер то значи боље услове живота и останак људи у Србији.

 

„Било да је реч о повезивању са БиХ, Црном Гором, Северном Македонијом, Мађарском, Румунијом, Албанијом, односно о пројектима изградње нових ауто-путева и брзих пруга, ми радимо са свима – са Европском унијом и европским банкама, са Русима, Kинезима, Американцима, Турцима, Азербејџанцима. Поред физичких конекција, градимо и интегрисане граничне прелазе како би проток људи и робе био бржи и ефикаснији, а трошкови нижи. Наш циљ је да створимо услове за нормалан живот за све, да људи остану да живе овде, јер људи су највеће благо, све остало можемо обезбедити“, закључила је она.