RSS

You are here

Михајловићева потписује Оквирни споразум са турском компанијом “Ташјапи” о изградњи ауто-пута Београд-Сарајево

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписаће Оквирни споразум између Владе Републике Србије и турске компаније “Ташјапи” о сарадњи у области инфраструктурних пројеката, који обухвата и пројекат изградње ауто-пута Београд-Сарајево, у петак, 21. септембра 2018. године, у 10.30 часова у Влади Србије (Немањина 11).

 

Пре потписивања споразума Михајловићева ће се у 10 часова у Влади Србије састати са министром комуникација и промета Босне и Херцеговине Исмиром Јуском (сниматељима и фото-репортерима омогућено је снимање почетка састанка).

 

По завршетку састанка, у прес сали Владе у 10.30 часова уследиће потписивање Оквирног споразума, који ће потписати потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, и председник турске компаније “Ташјапи” Емрулах Туранли.

 

Након потписивања предвиђена су обраћања медијима.

 

Потписивању ће присуствовати потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, министар комуникација и транспорта БиХ Исмир Јуско, амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич, амбасадор Босне и Херцеговине у Србији Лазар Миркић, градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и заменик председника општине Тутин Аднан Шеховић, као и представници компаније “Ташјапи”.