RSS

You are here

Михајловићева потписује Споразум о додели бесповратних средстава ЕИБ-а за пројекте у водном саобраћају

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписаће Споразум о додели бесповратних средстава од Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за пројекте у водном саобраћају, у петак, 12. јула 2019. године, у 12 часова, у Влади Србије, Немањина 11.

 

Споразум ће у име Европске инвестиционе банке потписати Ана Солецки, менаџерка ЕИБ-а за Србију, а потписивању ће присуствовати и директорка регионалне канцеларије ЕИБ за Западни Балкан, Дубравка Негре.

 

Споразумом ће бити обезбеђен грант у износу од 2,7 милиона евра за припрему три нова пројекта у водном саобраћају и то за уређење пловног пута Саве, увођење система хидро-метео станица, као и за увођење система за управљање водним саобраћајем из једног тзв. VTS центра.

 

После потписивања предвиђене су изјаве за медије.

 

Пре потписивања предвиђен је састанак са представницима ЕИБ-а, у 11.30 часова. Сниматељима и фото-репортерима омогућено је снимање почетка састанка.

 

Редакције заинтересоване за праћење догађаја молимо да акредитације за чланове екипа пошаљу на имејл адресу press@mgsi.gov.rs, до четвртка, 11. јула 2019. године до 18 часова.