RSS

You are here

Михајловићева: Преговарамо о изградњи последње деонице обилазнице око Београда

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је данас састанак са генералним директором кинеске компаније „Пауер Чајна“ Јанг Боом и директором азербејџанске компаније „Азвирт“ Ахметом Муратом Туркоглуом на тему наставка изградње обилазнице око Београда од Бубањ потока до Панчева (сектор Ц).

 

Михајловићева је истакла да је план да се, по завршетку радова на изградњи сектора Б, започне изградња и последње деонице, што ће допринети потпуном завршетку друмско-железничке обилазнице око Београда.

„Ово је веома важан пројекат за државу на чији завршетак смо чекали деценијама. Завршетак обилазнице подразумева измештање теретног саобраћаја из центра града, унапређење безбедности саобраћаја, као и даљи привредни раст због развоја нових индустријских зона у појасу обилазнице. Очекујем да се у најскоријем року затворе преговори у вези са техничким решењем и вредности пројекта и приступи потписивању комерцијалног уговора“, рекла је она.

 

Директори „Пауер Чајне“ и „Азвирта“ истакли су спремност да наставе сарадњу на изградњи сектора Ц обилазнице, као и да преговоре о цени приведу крају.

 

Састанку су присуствовали и директори „Путева Србије“ и „Инфраструктуре железнице Србије“, директорка Управе за јавни дуг, представници ЈП „Kоридори Србије“, као и економски саветник у Амбасади НР Kине у Србији.