RSS

You are here

Михајловићева: Пријава за гондолу беспредметна, али боље и то него да руше знакове

 Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да је питање изградње гондоле између Калемегдана и Ушћа питање како желимо да Београд изгледа, односно да ли ће изгледати као европске метрополе.

 

“Ако треба да бирам да се подносе кривичне пријаве против мене или против Министарства, а да се заузврат не ломе саобраћајни знакови, онда немам ништа против, али је кривична пријава беспредметна”, рекла је Михајловићева, гостујући у јутарњем дневнику РТС-а.

 

Она је подсетила да је Србија пре само неколико година била међу последњима на свету на Дуинг бизнис листи Светске банке по издавању грађевинских дозвола, јер су дозволе издаване у зависности од тога ко их тражи.

 

“Грађевинске дозволe се у Србији издају искључиво у складу са законом, кад онај ко тражи дозволу испуни све услове, укључујући мишљења око 20 ималаца јавних овлашћења, од ЕПС-а до Завода за заштиту споменика културе. Тек на основу тога, Министарство електронски издаје грађевинску дозволу“, рекла је Михајловићева.

 

Она је додала да су мишљења стручњака узета у обзир у припреми овог пројекта планова и подсетила да у процесу доношења планских докумената постоји и право јавног увида.