RSS

You are here

Михајловићева разговарала с амбасадором Црне Горе: Заједничка подршка реализацији стратешких пројеката

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадором Црне Горе у Србији Браниславом Мићуновићем о заједничкој подршци реализацији инфраструктурних пројеката од стратешког значаја за две земље.

 

“Изградња инфраструктуре која нас повезује са суседима је за Србију приоритет, а Црна Гора је важан партнер у том послу. Поред изградње Коридора 11, који ће нас боље повезати у друмском саобраћају, Србија планира и наставак реконструкције барске пруге, како бисмо добили и ефикаснију железничку везу са Црном Гором и Луком Бар”, рекла је Михајловићева.

 

Михајловићева и Мићуновић разговарали су и о закључивању Меморандума о сарадњи на реализацији инфраструктурних пројеката између две земље, који ће омогућити интензивнију сарадњу у вези с реализацијом конкретних пројеката од стратешке важности за обе земље.

 

“Коридор 11 тренутно је највећи инфраструктурни пројекат у Црној Гори и један од највећих у Србији, и логично је да између ресорних министарстава постоје свеобухватна сарадња, размена информација и узајамна подршка, које ће омогућити бржу реализацију пројекта”, навела је Михајловићева, која би ускоро требало и да се састане с министром саобраћаја и поморства Црне Горе у Подгорици.

 

Како је додала, унапређење сарадње у овој области важно је и за спровођење препорука које произилазе из Уговора о Транспортној заједници и Агенде повезивања, а које су важне за привредни раст и несметано кретање људи и робе у региону.