RSS

You are here

Михајловићева: Развој локалних самоуправа ништа мање важан од великих инфраструктурних пројеката

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је после састанка са локалним самоуправама из Пчињског округа да је развој локалних самоуправа једнако важан као и реализација великих инфраструктурних пројеката.

 

“На данашњем састанку договорили смо конкретне пројекте који ће бити урађени у наредном периоду. У Врању ће „Путеви Србије“ радити пресвлачење асфалта на две петље у Врању, тротоар на алтернативном путу ка Врањској Бањи, као и санацију три клизишта у Врању. Такође, разговараћемо како да се финансира уређивање шеталишта у Врању, за које је локална самоуправа урадила пројекат”, рекла је Михајловићева после састанка у кампу “Коридора Србије” у месту Кржинце, у општини Владичин Хан, где је привремено измештено Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

Она је додала да ће се у Врањској Бањи радити око 500 метара тротоара, што ће урадити „Путеви Србије“. У Трговишту ће бити урађено три километра пута од Доњег Стајевца до Радовнице, а у плану је и реконструкција пута од Доњег Стајевца ка Трговишту.

 

Градоначелник Врања Слободан Миленковић рекао је да су на састанку договорени пројекти који ће бити реализовани у току 2019. и захвалио потпредседници Владе на досадашњим улагањима у инфраструктуру у том граду.

 

Председник општине Трговиште Ненад Крстић захвалио је потпредседници Владе на подршци општини Трговиште и додао да верује да ће све што је договорено бити и реализовано.

 

Начелник Пчињског округа Срећко Пејковић рекао је да је Влада Републике Србије све што је обећала и испунила, и да има поверење грађана Пчињског округа.

 

Драган Сентић, председник Градске општине Врањска Бања, рекао је да је само два дана после посете потпредседнице Владе испоручен челични мост дужине 36 метара, који ће бити постављен на путу који припада тој градској општини. “Вашим честим доласцима, грађани на југу Србије осећају се равноправним са грађанима у свим другим деловима Србије”, рекао је Сентић.