RSS

You are here

Михајловићева: Реконструишемо пут Kула-Врбас вредан пет милиона евра

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком и председницима општина Kула и Врбас, Дамјаном Миљанићем и Миланом Глушцем, радове на рехабилитацији државног пута Kула-Врбас.

 

Михајловићева је овом приликом истакла да се ради о инвестицији вредној скоро пет милиона евра и да очекује да ће радови бити завршени у новембру ове године.

 

“У питању је пут који повезује два округа и који ће допринети не само бољем квалитету живота грађана, већ ће обезбедити долазак нових инвестиција. Основ привредног развоја су инфраструктура и добри путеви”, рекла је она.

 

Михајловићева је најавила и изградњу брзе саобраћајнице од Сомбора до границе са Румунијом, за коју се припрема пројектна документација.

 

“Веома важна саобраћајница не само за овај крај, већ и целу Србију. Процене су да ће овај пројекат коштати око 800 милиона евра, скоро као Kоридор 10. Због стабилног буџета Владе издвојили смо милијарде динара за одржавање путева и то ћемо наставити да радимо упркос проблемима које је епидемија корона вируса условила”, рекла је она.

 

Потпредседница Владе најавила је да ће у наредном периоду обићи сва градилишта у Србији, како би захвалила свима који су у време епидемије радили и јер је грађевинска сезона у јеку.

 

Зоран Дробњак је рекао да се реконструише деоница дуга 10 км, као и да се завршава реконструкција пута Врбас-Фекетић, дужине 9,5 км и вредности 3.2 милиона евра.

 

“У Србији се ради рехабилитација 450 км путева ове године. Средства су обезбеђена из кредита Светске банке и Европске инвестиционе банке. Поред брзе саобраћајнице на чијој документацији радимо, припрема се и пројекат рехабилитације пута Сомбор-Kула, који ће коштати око 10 милиона евра”, рекао је он.

 

Председник општине Врбас Милан Глушац истакао је важност рехабилитације овог пута.

 

“У питању је веома фреквентна деоница, на граници два округа. Завршетком реконструкције обезбедићемо бољу повезаност и повећану безбедност у саобраћају. Захваљујући сарадњи са председником Србије и Владом, реализујемо важне пројекте у општини”, рекао је Глушац.

 

Председник општине Kула Дамјан Миљанић рекао је да су најављени и договорени пројекти од животног значаја за ову општину.

 

“Ова реконструкција подразумева проширење пута, изградњу бициклистичких стаза, нову расвету. Поред тога, радићемо и две фабрике воде, пречистач и Сивцу и више мањих рехабилитација путева”, рекао је Миљанић.