RSS

You are here

Михајловићева с амбасадором Египта о успостављању директног лета између Београда и Каира

 Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадором Египта, Амром Алгувејлијем о сарадњи две земље у области саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре.

 

Потпредседница Михајловић је истакла да постоји отворен простор за унапређење сарадње између две земље, не само у области саобраћаја, већ и у области грађевинарства и инфраструктуре, имајући у виду велики број пројеката које Србија реализује или планира да реализује.

 

Амбасадор Амр Алгувејли рекао је да односи две земље имају дугу традицију и добру основу за даље унапређење билатералне сарадње.

 

Он је нагласио да, поред тога што постоји значајан пораст броја српских туриста који посећују Египат, постоји и потреба за успостављањем директног лета између Београда и Каира, као две важне тачке за повезивање Балкана и афричког континента.

 

Такође је разговарано и о могућностима за размену искустава у области водног саобраћаја, пре свега кад је реч о туризму, и учешћу египатских грађевинских компанија на сајамским манифестацијама у Србији.

Михајловићева је амбасадору као поклон уручила ћилим, рад жена са села, чланица Етно-мреже, као део праксе потпредседнице Владе да званичницима са којима се састаје поклања ручне радове настале као резултат иницијативе „Упослимо хиљаду жена у руралним подручјима“, коју Координационо тело за родну равноправност реализује у сарадњи са Етно-мрежом и НАЛЕД-ом.