RSS

You are here

Михајловићева са амбасадором Катара о унапређењу сарадње у ваздушном саобраћају

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са амбасадором Катара у Србији, Мубараком бин Фахад ал Тханијем, са којим је разговарала о сарадњи две државе у области саобраћаја и инфраструктуре.

 

На састанку је посебно било речи о потреби да се потпише споразум о ваздужном саобраћају између две државе, те договорено да се у најскоријем року то и реализује.

 

„Споразум о ваздушном саобраћају важан је за даље односе наше две земље. Отворени смо да успоставимо још бољу сарадњу са Министарством саобраћаја Катара. Србија, као политички и економски стабилна земља, улази у нови инвестициони циклус у инфраструктури и размена искустава са Катаром, али и катарске инвестиције у нашој земљи су нам важне“, рекла је Михајловићева.

 

Амбасадор Катара изразио је захвалност принципијелној подршци Србије овој држави, посебно када су у питању кандидатуре за чланства у међународним организацијама, каква је и Извршни савет Међународне поморске организације.