RSS

You are here

Михајловићева са делегацијом “Чајна рејлвеј интернешeнела”: Брза пруга Београд-Будимпешта да буде пример за друге пројекте у региону

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са делегацијом компаније “Чајна рејлвеj интернешенел” о реализацији пројекта модернизације и реконструкције пруге Београд-Будимпешта на територији Србије.

 

Компанија ”Чајна рејлвеј интернешенел” је, заједно са кинеском компанијом ЦЦЦЦ, главни извођач радова на деоници Београд-Стара Пазова, а на предстојећем Самиту шефова влада Кине и 16 земаља централне и источне Европе у Софији потписаће комерцијални уговор и за деоницу од Новог Сада до Суботице.

 

”Уверена сам да ће радови на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта бити изведени квалитетно и по плану, имајући у виду да је ово један од најважнијих пројеката за Србију и треба да буде пример за друге пројекте са Кином у региону и Европи”, рекла је Михајловићева.

 

Представници ”Чајна рејлвеј интернешенела” захвалили су потпредседници Владе на подршци Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и ”Инфраструктуре железнице Србије”, и поручили да ће учинити све да испуне очекивања српске стране и радове изведу по плану.