RSS

You are here

Михајловићева са „Икеом“: Посао за 400 људи, „Икеа“ улаже још 50 милиона евра

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са Стефаном Вановербекеом, директором компаније „Икеа“ за Југоисточну Европу, о наставку успешне сарадње и новој инвестицији коју „Икеа“ планира да реализује у Србији, вредној 50 милиона евра.

 

„Задовољство ми је што настављамо добру сарадњу и што ће „Икеа“ градити трговачки центар у Београду. Тај пројекат не само да ће донети нашој земљи нове приходе и инвестицију вредну 50 милиона евра, већ ће допринети запошљавању нових 400 људи“, рекла је Михајловићева.

 

Вановербеке је захвалио потпредседници Михајловић рекавши да је добра, отворена сарадња резултирала наставком инвестирања у Србији, чиме ће укупна вредност инвестиција ове компаније у Србији износити 120 милиона евра.

 

„План нам је да на пролеће наредне године започнемо изградњу новог ритејл парка и да он буде отворен на пролеће 2020. године. Предлажем да са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре потпишемо Меморандум о разумевању, како бисмо пројекат реализовали ефикасно, као и све до сада“, рекао је он.

 

На састанку је било речи и о наставку сарадње у области родне равноправности. Вановербеке је истакао да „Икеа“ поштује принцип једнаких зарада мушкараца и жена, те да пружа подршку запосленима у усклађивању родитељских обавеза са пословним циљевима.

 

„“Икеа“ је одличан пример поштовања принципа родне равноправности и унапређења положаја жена. Заједничким активностима можемо допринети да се жене економски оснаже и буду равноправне у остваривању својих права“, рекла је Михајловићева.