RSS

You are here

Михајловићева са кинеском компанијом ЦРБЦ: Вредност заједничких инфраструктурних пројеката већа од седам милијарди евра

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са Џанг Сјаојуеном, директором компаније ЦРБЦ у Србији, и са њим разговарала о актуелним и будућим пројектима које ова кинеска компанија реализује у Србији.

 

Михајловићева је рекла да је разлог данашњег састанка неколико важних пројеката који се заједнички реализују и чија процењена вредност износи више од седам милијарди евра.

„Поред изградње ауто-пута од Прељине до Пожеге, која је у току, за нас је веома важна изградња Фрушкогорског коридора, израда пројектно-техничке документације за деоницу од Пожеге до Дуге пољане, као и изградња брзе пруге Београд-Ниш и Ниш-Прешево. Са вашом компанијом имамо одличну сарадњу и успешно завршене пројекте и верујем да ћемо и на будућим задацима добро сарађивати“, рекла је она.

 

Џанг Сјаојуен истакао је задовољство због нових заједничких пројеката и циљева и захвалио потпредседници Владе и тиму Министарства на досадашњој подршци.

„Упркос епидемији корона вируса, сви смо урадили велики посао до сада. Радује нас што ћемо сарадњу наставити и на новим, за Србију значајним пројектима. Припремамо документацију за деоницу ауто-пута од Пожеге до Дуге пољане, спремни смо за Фрушкогорски коридор, али и за даље разговоре када је у питању реконструкција брзе пруге“, рекао је он.

 

Састанку су присуствовали директори „Инфраструктура железнице Србије“ и Института за путеве, извршни директор „Путева Србије“, представници Саобраћајног института ЦИП, као и представник амбасаде НР Кине.