RSS

You are here

Михајловићева са „Коридорима Србије“ о великим инфраструктурним пројектима

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са Милованом Бекрићем, помоћником директора, и тимом инжењера „Коридора Србије“ и са њима разговарала о реализацији инфраструктурних пројеката на којима је ово предузеће инвеститор.

 

Михајловићева је и овом приликом истакла значај изградње Моравског коридора, који ће повезати пола милиона грађана Србије који живе у централној Србији, као и Коридор 10 и ауто-пут „Милош Велики“.

 

„Говоримо о једном од најкомплекснијих пројеката који реализујемо са једном од најбољих светских компанија, ви имате велико искуство и очекујем да се радови изведу по највишим стандардима, квалитету и уговореним роковима. Министарство је ту, као и до сада, да пружи сву подршку да будемо још бољи и ефикаснији“, рекла је она.

 

На састанку је било речи и о изградњи ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина, као и изградњи ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница.

 

„Очекујемо да изградња прве деонице од Ниша до Плочника у дужини од 33 км почне у првој половини следеће године, док ће радови на мосту на Сави почети следеће недеље“, истакли су представници „Коридора Србије“.