RSS

You are here

Михајловићева са општинама Нишавског округа: Без улагања у локал нема развоја Србије

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са начелницом Нишавског округа Драганом Сотировски, председницима општина Сврљиг, Гаџин Хан, Алексинац и представницом општине Мерошина, о инфраструктурним улагањима у ове локалне самоуправе.

 

Михајловићева је истакла да поред тога што држава реализује велике инфраструктурне пројекте, морамо водити рачуна о локалним самоуправама и њиховим потребама.

 

„Уколико не обезбедимо услове на локалу, нећемо имати људе за које све ово стварамо. Данас смо разговарали о темама важним за ове општине – реконструкцији регионалних и локалних путева, уређењу пружних прелаза, темама из сектора грађевине. Реконструкција тзв. Сокобањског пута и обилазнице око Алексинца, проширење моста на државном путу од Сврљига ка Старој планини, реконструкција старог ауто-пута код Гаџиног Хана и локалног пута од Сопотнице до Калетинца само су неки од пројеката које ћемо наредне године реализовати“, рекла је Михајловићева.

 

Драгана Сотировски, начелница Нишавског округа, изразила је задовољство због подршке Министарства грађевинарства и ресорних предузећа „Путеви Србије“ и „Коридори Србије“ и истакла да ће завршетком Коридора 10 и реконструкцијом пруга Ниш-Димитровград и Ниш-Мердаре Нишавски округ постати права раскрсница између истока и запада.

 

„За кратко време доста тога смо урадили у сарадњи са Министарством, у 2019. години наставићемо да заједнички решавамо конктретне проблеме општина из овог краја“, рекла је Сотировска.

 

Јелена Трифуновић, председница општине Сврљиг, захвалила је потпредседници Владе и Министарству на помоћи, рекавши да је то прави пример опхођења државних институција према локалним самоуправама.

 

„Захваљујући Министарству и „Путевима Србије“ реконструисали смо веома важан пут према Старој планини. Сада имамо неколико молби, које се односе на проширење моста на том државном путу и уређење пружних прелаза и Књажевачке петље, и верујем да ћемо као и до сада успешно сарађивати у њиховој реализацији“, рекла је Трифуновићева.

 

И председници општина Алексинац и Гаџин Хан истакли су добру сарадњу са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, похваливши овај формат састанака као добру прилику заједничког решавања потреба локалних самоуправа.