RSS

You are here

Михајловићева са потпредседником ЦЦЦЦ: У септембру уговор о финансирању за ауто-пут Прељина-Пожега

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, и потпредседник компаније “Чајна комјуникејшен констракшен компани” (ЦЦЦЦ), Суен Цију, разговарали су вечерас у Софији о сарадњи на реализацији пројеката на друмском Коридору 11 и о реконструкцији пруге Београд-Ниш.

 

Михајловићева је захвалила компанији ЦЦЦЦ, која је мајка-компанија фирме “Чајна роуд енд бриџ корпорејшн” (ЦРБЦ), на оствареним резултатима на заједничким пројектима и додала да је управо добра сарадња на досадашњим пројектима разлог зашто верује да ће и будући пројекти бити једнако успешни.

 

“За Владу Србије је веома важно да што пре почну радови на изградњи ауто-пута Прељина-Пожега, дужине 30,9 км, за који је потписан комерцијални уговор, као и израда пројектно-техничке документације за деоницу Пожега-Бољаре, за коју је недавно потписан меморандум”, рекла је Михајловићева.

 

Суен Цију је истакао да пројекти са Србијом представљају приоритет у активностима компаније ЦЦЦЦ. Он је додао да очекује да у септембру буде потписан и уговор о финансирању за деоницу Прељина-Пожега, као и да су спремни да се ангажују и на новим пројектима у Србији.

 

Говорећи о пројектима у области железнице, Михајловићева је казала да се већ ради на пројектима модернизације пруге од Београда ка Будимпешти и од Ниша до Димитровграда, а да је Меморандум о сарадњи у вези са реконструкцијом пруге Београд-Ниш, који је данас потписан с компанијом ЦРБЦ, важан јер је та деоница такође део железничког Коридора 10, на који Србија жели да привуче више теретног саобраћаја.