RSS

You are here

Михајловићева са „Путевима“ и „Kоридорима Србије“: Завршили смо огроман посао, нови пројекти пред нама

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са директорима “Kоридора Србије” и “Путева Србије”, Зораном Бабићем и Зораном Дробњаком, и са њима разговарала о инфраструктурним пројектима чија реализација је у току.

 

“Завршили смо заједно озбиљан посао и велике пројекте у 2019. години, са правом је то била година инфраструктуре, и верујем да ћемо успешно реализовати и све остале пројекте које смо у међувремену започели и који су тек у плану у оквиру новог инвестиционог циклуса Србија 2025”, рекла је Михајловићева.

 

Потпредседница Владе поручила је директорима Бабићу и Дробњаку да је Министарство ту да пружи сву потребну подршку и помоћ, као и до сада, и да очекује да се сви пројекти реализују по уговореној динамици.

 

На састанку је, између осталог, било речи о изградњи Моравског коридора и ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, за чију реализацију је инвеститор ЈП “Kоридори Србије”, као и о наставку изградње “Милоша Великог” од Прељине до Пожеге, ауто-пута Ниш-Плочник, Фрушкогорског коридора, али и ауто-пута Сремска Рача - Kузмин, саобраћајнице Kрагујевац-Баточина и обилазнице око Београда, где су “Путеви Србије” инвеститор.

 

Такође, разговарало се о припреми документације за деоницу Нови Београд - Сурчин, изградњи деонице Ваљево-Иверак и Батајничке петље, као и рехабилитацији путева, где је завршено 237 километара, тренутно се ради на 238 километара, а у овој години планирано је да се уговори још око 360 километара.