RSS

You are here

Михајловићева са шефом ДФЦ у Београду о инфраструктурним пројектима и женском предузетништву

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са шефом канцеларије америчке Међународне развојне корпорације (ДФЦ) у Београду, Џоном Јовановићем, и са њим разговарала о сарадњи на инфраструктурним пројектима, као и о подршци женском предузетништву.

 

„Имамо отворену и искрену сарадњу са америчким развојним фондом. Данас смо разговарали о изградњи „ауто-пута мира“, који је значајан за повезивање Београда и Приштине, али и о другим важним темама, као што су улагања у водни саобраћај и женско предузетништво. Тим Министарства је ту да кроз свакодневни заједнички рад са ДФЦ-ом допринесе регионалном повезивању и квалитетнијем и сигурнијем животу наших грађана. Уверена сам да ћемо направити добре резултате“, изјавила је Михајловићева.

 

Џон Јовановић рекао је да је данашњи састанак био користан, те да је фокус био на великим инфраструктурним пројектима у које ДФЦ хоће да инвестира.

 

„ДФЦ је ту да у инфраструктурним пројектима прошири финансијска средства доступна и Влади Србије и Приштини. Разговарали смо о „ауто-путу мира“, али и другим дугорочним пројектима и спремни смо да подржимо сјајне идеје, посебно када је реч о женском предузетништву. Ово је само један од првих успешних састанака које ћемо имати“, рекао је Јовановић.