RSS

You are here

Михајловићева са Светском банком о улагањима у путеве и пруге

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструкуре, проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас са директором сектора за транспорт у Светској банци Хуаном Гавириом о реализацији пројеката у путном и железничком саобраћају које та банка финансира у Србији, као и о могућностима за кредитирање нових пројеката из овог ресора.


Гавириа је похвалио напредак када је реч о рехабилитацији путева у Србији и изградњи путне инфраструктуре, приметивши да је резултат много бољи откад је потпредседница Михајловић директно укључена у контролу реализације пројеката.


Потпредседница Михајловић је управо због ефикасније будуће сарадње затражила да министарство буде још директније укључено у све пројекте које спровoде јавна предузећа из ресора које она води.

 

Потпредседница Владе упознала је представнике Светске банке и са реализацијом пројеката на железници које та банка финансира, али је и представила пројекте који би такође могли да буду реализовани уз подршку ове међународне финансијске институције.


Михајловићева је замолила представнике Светске банке и да одрже заједнички састанак са министром финансија Душаном Вујовићем
, како би се утврдила тачна динамика финансирања инфаструктурних пројеката који су од виталног интереса за Србију.