RSS

You are here

Михајловићева са Вучевићем обишла градилиште станова у Новом Саду: Сутра уговор за Фрушкогорски коридор

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем градилиште за изградњу станова за припаднике снага безбедности у овом граду и том приликом рекла да данас у Србији на изградњи ових станова ради 1.700 радника, те да се држава определила да развија инфраструктуру, како путну и железничку, тако и комуналну и грађевинску.

 

“На изградњи станова раде српске фирме, као што српске фирме производе све оно чиме се ови станови опремају. То је важно за развој наше грађевинске индустрије. Важно је да у овом тешком времену за цео свет учинимо да раде сви они који то могу, да на тај начин допринесемо расту привреде. И да на што лакши начин изађемо из кризе која погађа све. Са градоначелником Новог Сада имамо одличну сарадњу, овде се све изводи на време, по договору и без грешке. Размишљамо и о новим локацијама у Београду и Новом Саду, с обзиром на то да се прекјуче за минут и 47 секунди у Београду пријавило седам хиљада људи за хиљаду станова ”, рекла је она.

 

Михајловићева је додала и да ће сутра у присуству председника Републике Александра Вучића бити потписан уговор за изградњу Фрушкогорског коридора, на који се деценијама чекало.

 

“Деценијама се говорило о овом коридору, а ми смо завршили преговоре, до краја године завршићемо пројектно-техничку документацију и следеће године започећемо радове. Тренутно се изводе радови на 250 км ауто-путева, а у плану је још толико. Путеви повезују људе, а то доноси бољи живот”, рекла је Михајловићева.

 

Милош Вучевић изјавио је да се при сваком обиласку радова види напредак, те да је после „Београда на води“ ово највеће градилиште у Србији.

 

“Велика захвалности председнику Републике, Влади и Министарству на подршци и фантастичној сарадњи. Биће ово прелепо насеље у којем ће живети 10.000 људи, са обдаништем, школом и спортским комплексом. Поред тога, са „Путевима Србије“ радимо и велику кружну раскрсницу која ће омогућити лакши улазак и излазак, посебно за теретњаке”, рекао је Вучевић.

 

Мирко Петровић, в. д. директора Грађевинске дирекције Србије, истакао је да се у Новом Саду граде 1.972 стана на 145.000 квадратних метара, у вредности од 8,5 милијарди динара.

 

“Пројекат је подељен у две фазе. Прва са 548 станова биће завршена у фебруару 2021. Хвала потпредседници Владе на поверењу указаном Грађевинској дирекцији Србије и градоначелнику и свим јавним предузећима на доброј сарадњи. Радови се свуда изводе у предвиђеним роковима и динамици, а ово је пример како треба да изгледа једно градилиште”, рекао је Петровић.