RSS

You are here

Михајловићева: Сарадња републике и покрајине за много бржу реализацију пројеката

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас радове на изградњи Сентандрејског булевара у Новом Саду, заједно са покрајинским премијером Игором Мировићем и градоначелником Новог Сада, Милошем Вучевићем.

 

Михајловићева је поручила да су „Путеви Србије“ у претходне три године уложили око девет милијарди динара у реконструкцију и рехабилитацију у Војводини. “Данас много тога републичка и покрајинска влада раде заједно, али није било тако пре 2013, кад није била тако добра сарадња, на пример, кад се градио Жежељев мост”, рекла је Михајловићева.

 

Она је додала да се нада да ће ову саобраћајницу сви заједно обићи крајем првог квартала кад буде завршен булевар са четири траке, а да ће на данашњој седници Радне групе Министарства и Владе АПВ бити речи и о другим пројектима који ће се заједнички реализовати.

 

Покрајински премијер Игор Мировић рекао је да многи нису веровали да је “могуће да заједно и уједињени урадимо много више”, али да се то данас види на многим пројектима које република и покрајина раде заједно, као што ће заједно радити и нови мост преко канала Дунав-Тиса-Дунав. “Ово је последњи улаз у Нови Сад који је у профилу обичне саобраћајнице, убудуће ће сви улази бити у четири траке”, додао је Мировић.

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је изградња Сентандрејског булевара тренутно једна од највећих инвестиција у Новом Саду, и додао да ће се завршетком овог пројекта променити конфигурација овог дела Новог Сада, који више неће бити приградско насеље, него део урбаног Новог Сада.

 

Радове на појачаном одржавању државног пута II А реда бр. 100 (Сентандрејски пут) у Новом Саду, у дужини од 1,38 километара, од Приморске до Велебитске улице у Новом Саду, финансирају Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције Нови Сад и ЈП “Путеви Србије”. Уговорена вредност радова износи 702,23 милиона динара, a извођач је “Карин комерц” из Ветерника.

 

Радови, поред осталог, обухватају проширење постојећег Сентандрејског пута изградњом две нове траке од кружне раскрснице код Велебитске улице, тако да ће Сентандрејски булевар по завршетку радова имати четири коловозне траке. Истовремено се граде и паркинзи, режијска трака, тротоари и бициклистичка стаза, као и јавно осветљење на овој деоници.