RSS

You are here

Михајловићева: Сарадња са Турском одлична, крећемо у рехабилитацију и реконструкцију путева у Рашкој области

 „Посета председника Србије Александра Вучића и наше делегације Турској била је веома успешна. Изградња ауто-пута Београд-Сарајево није само питање инфраструктуре, већ симбол добрих политичких и економских односа две земље“, изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, гостујући у јутарњем дневнику РТС-а.

 

Она је истакла да је делегација турског Министарства саобраћаја два дана након повратка делегације Србије дошла у нашу земљу и да са Институтом ЦИП ради на важним инфраструктурним пројектима.

 

„Поред изградње ауто-пута Београд-Сарајево, радићемо и на рехабилитацији и реконструкцији појединих путева у Рашкој области. Једна од деоница је Аљиновићи-Сјеница-Нови Пазар која ће бити претворена у брзу саобраћајницу. Радови ће кренути на лето и на делу ћемо показати каква је сарадња са нашим турским партнерима“, рекла је она.

 

Михајловићева је истакла да је Србија спремна за изградњу ауто-пута Београд-Сарајево, али и да са босанске стране мора да постоји јасан став и договор.

 

„Грађевински радови не могу почети пре следеће године, али ми се у међувремену бавимо уређењем документације и решавањем експропријације, како би спремно дочекали почетак радова. Очекујемо да ће и председник Турске Ердоган приликом посете Босни и Херцеговини наредних дана разговарати са њиховим руководством и да ћемо започети изградњу ауто-пута следеће године“, рекла је Михајловићева.