RSS

You are here

Михајловићева: Систем за пречишћавање отпадних вода решиће вишедеценијски проблем Београђана

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је данас трећу седницу Радне групе за праћење активности на реализацији пројекта изградње постројења за каналисање и пречишћавање отпадних вода града Београда.

 

Михајловићева је подсетила да је овај пројекат изузетно значајан за главни град, с обзиром на то да је Београд једини град у Европи који нема пречистач отпадних вода, те да ће се изградњом пречистача решити вишедеценијски проблем Београђана.

 

На данашњој седници усаглашен је Нацрт уговора о пројектовању и извођењу радова, као и Меморандум о разумевању са кинеском компанијом ЦМЕЦ, чиме ће се омогућити да извођач крене у припремне активности и истражне радове неопходне за реализацију пројекта.

 

Одлуком Владе Србије, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре одређено је за инвеститора овог пројекта.

 

Седници Радне групе присуствовали су представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства финансија, Министарства заштите животне средине, Града Београда, Управе за јавни дуг, ЈКП „Београдски водовод и канализација“ и Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.