RSS

You are here

Михајловићева: Снабдевање грађана приоритет, 26.000 камиона ушло у Србију

 „Сви путеви у Србији су проходни и то је сада најважније због снабдевања Србије робом, али и протока међународног транзита кроз нашу земљу. Транспорт је од виталног значаја и до јутрос у шест сати на територију Србије ушло је 26.000 теретњака, од чега половина за снабдевање наших грађана“, изјавила је за јутарњи програм РТС-а потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

 

Она је истакла да је Србија прва донела све неопходне мере и одлуке како би се транзит несметано одвијао и на тај начин показала свима да он мора да иде.

„Транзит је важан за све државе у региону – од Румуније, Бугарске, Македоније. Наравно да се трпе и одређени губици, али најважније је да грађанима обезбедимо све потребно“, рекла је она.

 

Михајловићева је додала да постоје строге процедуре и возачи се строго контролишу.

„Сви возачи су контролисани од стране граничне полиције, царине и санитарне инспекције. Наши возачи су у камиону до истовара робе, потом иду у изолацију до следећег путовања. Када је реч о транзиту, ти камиони могу да се задрже највише 12 сати на територији наше земље и возе у конвоју под полицијском пратњом“, рекла је она.

 

Потпредседница Владе подсетила је да је јавно здравље најважније и да држава чини све да сачува животе и земљу.

„Систем функционише, раде све службе, грађани највећу помоћ могу да нам пруже тако што ће остати код куће“, закључила је она.