RSS

You are here

Михајловићева: Споразум из Вашингтона доноси економски развој и боље билатералне односе са САД

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас у Стапару да је економски споразум потписан у Вашингтону изузетно значајан за развој целог региона, иако се у Србији могу чути разна необична мишљења о томе.

 

“Никакво статусно решење није потписано у Вашингтону нити је било речи о признању Kосова и Метохије. У питању је споразум који доноси инвестиције вредне близу четири милијарде долара и који је значајан за економски развој целог региона”, изјавила је она.

 

Михајловићева је додала и да споразум из Вашингтона доноси и боље билатералне односе наше две државе, те да се радује доласку Америчког развојног фонда у Србију.

 

“У питању је фонд који је део америчке владе и у чијем надзорном одбору су, између осталих, и Помпео и Рос, високи амерички званичници. Србија је показала да је отворена земља за инвестиције, на нашој територији раде и америчке и кинеске и руске, азербејџанске и многе друге светски успешне компаније. Са Америчким фондом разговараћемо о пројектима, поред ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина, биће речи и о новом ауто-путу од Бујановца до Штрпца, реконструкцији путева на KиМ, повезивању железницом. За нас је важно да, поред барске, изађемо и на албанску луку. Отворили смо се и хоћемо да развијамо земљу, јер наш циљ је да грађани живе боље”, закључила је Михајловићева.